Intocon Energie specialist in groene stroom

Top 5 vragen

Op basis van uw beschikbare informatie kunnen wij op dit moment berekenen wat u bij ons zou ontvangen. Bovendien kunnen wij u onze prijzen noemen van de afgelopen vijf jaar zodat u het kunt vergelijken.

Stroom wordt verhandeld op de stroommarkt en daarnaast worden ook contracten rechtstreeks met afnemers gesloten. De hoogste prijs is mogelijk bij groene stroompakketten van minimaal 100 miljoen kWh per jaar. Intocon Energie stelt de pakketten samen door stroom van ZonPV, windmolens en biomassa te combineren. Door deze combinatie zijn de onbalanskosten minimaal.

  • U ontvangt de hoogste prijs voor uw groene stroom.
  • Intocon Energie bewaakt dat deze prijs maximaal blijft door alle ontwikkelingen op de stroommarkt dagelijks te volgen.
  • Intocon Energie verzorgt alle contractwijzigingen voor u.
  • Intocon Energie werkt alleen met betrouwbare contractpartijen om ongewenste risico’s uit te sluiten.

Nee, nog niet iedereen kan meedoen.

U kunt meedoen indien u minimaal 500m2 aan zonnepanelen hebt of beschikt over een windmolen of biomassa systeem met minimaal 500 KW vermogen.

U vult uw gegevens in op onze contactpagina. Op basis van uw gegevens nemen wij per mail contact met u op. U ontvangt informatie over onze werkwijze en afhankelijk van uw situatie ontvangt u een link naar een pagina waar we wat aanvullende gegevens vragen om u een goed voorstel te kunnen doen. Op basis van ons voorstel kunt u dan besluiten om de samenwerking met ons aan te gaan.

Algemeen

Intocon Energie combineert de stroomproductie van ZonPV, Windmolens en Biomassa in één stroompakket van minimaal 100 kWh per jaar. Hierdoor kunnen de onbalanskosten beperkt worden en is de opbrengst maximaal.

Elke energie leverancier moet een voorspelling maken voor de volgende dag voor ieder kwartier hoeveel energie zij verwachten te gaan leveren en hoeveel energie zij verwachten dat hun klanten gaan afnemen. De afwijkingen die ontstaan tussen beide voorspelingen worden door TenneT als kosten aan de energie leveranciers in rekening gebracht. Dit zijn de onbalanskosten. Deze onbalanskosten zijn erg variabel.

Voor een goed werkend energie net moet altijd evenveel energie geproduceerd als geconsumeerd worden. Duurzame energiebronnen zoals zon- en windenergie produceren niet constant dezelfde hoeveelheid energie. Zonnepanelen produceren in de zomermaanden de meeste energie en alleen overdag. Windmolens produceren met name in de wintermaanden veel energie. Biomassa systemen kunnen een stabiele energiehoeveelheid produceren en kunnen daarbij ook de productie van energie sturen.

Het is moeilijk te voorspellen hoeveel zon of wind energie precies geproduceerd gaat worden. Door te werken met energiepakketten met combinaties van zon, wind en biomassa is de te verwachte hoeveelheid energie productie beter te voorspellen. De onbalanskosten zullen hierdoor dalen.

Tennet is de netwerkbeheerder van het hoogspanningsnetwerk in Nederland. Zij zijn verantwoordelijk dat vraag en aanbod van energie in balans is.

Nee dit wordt in een contract uitgesloten. De individuele producent krijgt alleen de voordelen van het grote stroompakket.

Intocon brengt als vergoeding een klein percentage van de geleverde energieomzet in rekening. Dit betekent dat zowel u alsook Intocon gebaat is bij de hoogste prijs voor de geleverde energie aan het energie net. Daarnaast brengt Intocon ook een klein jaarlijks bedrag in rekening voor de administratie- en verwerkingskosten.

Intocon Energie heeft meer dan 15 jaar ervaring met de groene stroom markt. Dankzij een portefeuille van meer dan 500 miljoen kWh per jaar is zij een serieuze speler op de duurzame energiemarkt. Intocon werkt bovendien alleen met betrouwbare energiemaatschappijen om ongewenste risico’s uit te sluiten.

Intocon Energie verkoopt stroom:

  • Op de stroombeurs
  • Aan energiebedrijven
  • Aan bedrijven voor eigen gebruik

De laatste acht jaar is de stroomprijs bij directe doorverkoop altijd meer dan 10% hoger geweest dan op de beurs.

De producent ontvangt zijn vergoeding rechtstreeks van de afnemer binnen een maand na levering.

Intocon Energie gaat zorgvuldig om met uw gegevens en zal deze niet delen met derden. Intocon Energie gebruikt uw gegevens alleen om u een zo goed mogelijk voorstel te kunnen te doen.

Zon Energie

Nee, u mag uw stroom ook gebruiken in uw bedrijf en de overcapaciteit van de stroom op het energie net leveren.

Intocon Energie zorgt voor een optimaal contract voor periodes met teveel stroomproductie en ook voor de periodes dat u stroom uit het energie net ontvangt.

Intocon Energie zorgt voor een optimaal contract waarbij u per saldo het voordeligst uit bent met de verkoop en inkoop van uw stroom.

Wind Energie

Stroomproductie uit windmolens is buitengewoon lastig om betrouwbaar te voorspellen. Hierdoor ontstaan onbalanskosten en deze kosten kunt u verlagen met een onbalansregeling.

In het stroomcontract worden er afspraken gemaakt indien de stilstand langer duurt dan 24 uur.

GvO’s zijn de afgelopen 3 jaar aanzienlijk duurder geworden aangezien op de markt veel vraag is naar GvO’s uit Nederlandse windmolens.

Biomassa

U kunt zelf meer sturen door meer te produceren in piekuren en minder in daluren. Daarnaast kunt u een onbalans regeling plaatsen voor sturing op seconde niveau.

In het stroomcontract worden afspraken gemaakt indien de stilstand langer duurt dan 24 uur.